tisdag 28 april 2009

Släpp matkassarna, pojkar!

När den i Gamla stan skottskadade greven kommer på tal säger man i TV att hans exfru är häktad, misstänkt för anstiftan till mordfösök.
Det kan väl inte vara sant?
Finns det folk som anställer andra för att utföra ett mordförsök? Lejer man inte mördare för att mörda? Vad skulle det vara för vits med att hyra någon för ett mordförsök? Att man hyr en torped för att misshandla en annan, ja det förekommer, förstås, men till att utföra ett mordförsök? Hyr man en målare för att utföra ett målningsförsök?
Såvitt jag kan förstå var karln med puffran anställd för att mörda. Inte för att försöka. Det är väl inget att betala för. Jag har då aldrig lejt någon att försöka mörda en person.
När uppgörelsen träffades var mord i kikaren - att det sedan misslyckades är en annan sak, som inte bör ändra rubriceringen.
Naturligtvis kan man åtala folk för mordförsök. Då har man haft för avsikt att mörda men misslyckats. Men den som hyr en slaktare vill naturligtvis inte ha något försök. Alltså är hon misstänkt för anstiftan till mord.

Nu pojkar, nu är det fritt fram att förtrycka tjejer igen. Att överlämna barn, hushållsarbete , städning och matlagning till dem. Hela Sveriges lilla portvaktsgumma Linda Skugge berättade i en intervju att hon inte tycker att killar med barnvagn är särskilt sexiga.
Det är väl det vi anat!
Vill ni gossar små ha fart på sexlivet - bort med barnvagnar, blöjbyten och annat! Inte en meter med matkassarna! Inte i närheten av diskbaljan! Sånt bara hämmar ett fint och häftigt sexliv.

På en sajt som heter CredoAkademin ("Till den kristna trons försvar") läser jag följande:
"... döp dem i Faderns, Sonens och den helige Andes namn. Det intressanta med den här versen är att namn står i singularis. Fadern, Sonen och Anden har alltså bara ett namn. Detta indikerar att de är ett."
Jag undrar vad skribenten anser att "namn" heter i pluralis? Namnar?

1 kommentar:

HerrR sa...

Ur inbjudan till visning av Gamla Ullevi: "...visa oss runt på arenan samt berätta om erfarenheterna att operera
verksamheten hittills."
Man hoppas dom hade tillräckligt med bedövning! Eller så var det en sån brist på bedövning som var erfarenheten...
HerrR